Torstaina mie menin Tompal puol tuntii kentäl kaiken laisii perusjuttui. Ravi volttei, ympyröit, kulmmii, laukan nostoi, puomei... Aika rento tunti. Sit miun kummi (Vesa) ja hänen avovaimo (Johanna) tuli ratsastaa Tompalla. Johannal oli synttärit ja hää ei oo enne ollu ku kerran hevosen seläs ja sillo se ei ees liikkunu ni nyt pääs sit kunnol ratsastaa. Alkuu hää kiers Tompan kaukaa eikä ees kattonu Tomppaa. Sit hää jo silitti, mut ei kattonu! :)
Alus mie kävelin vieres ja opetin et mite hevone pysähtyy, kääntyy ja menee kovempaa. Johanna teki muutaman voltin ja pysähyksen ja sit meni käynnissä puominkii yli! :) Sit mie jäin kentälle vaa seisomaa ja Johanna meni jo yksin!
Sit välil mie menin vähäse ja näytin Johannalle ja Vesalle kaiken laisii juttu; puomei, volttei, laukat, muutaman pikku esteen peruutuksen... Sit Johanna hyppäs takasi selkää ja kokeili muutaman kerran ravia. Meni tosi hienosti eka kertalaiseks! Ja sit innostu Vesakii hyppäämää selkää! :) Hää teki kans pysähyksii perutuksii, volttei ja meni puomeja. Hääkii ravas ja seki meni hienosti! :)
Lopuks Johanna meni viel loppu käynnit. Sonja meni samaa aikaa Santral vähä esteitä ja puomeja...
Sit hyö harjas Tompan ja lopuks Johanna vei Tompan ja Vesa Santran laitsalle. Kuvia laitan varmaakii myöhemmi jos muistan! :)


Eilen Sointu ratsasti Emmal ja Tompalla. Ehkä noin 40-50minsaa molemmil. Mie menin Tompal alku käynnit ja vähä taivuttelin sill aikaa ku Sointu meni Emmal ja sit Sointu meni Tompal ja mie menin Emmalloppu käynnit. Emmaa en oikee kerenny kattomaa et mite meni. Sointu meni ainaki ravi puomeja suoral ja ympyräl. Ihan hyvin tais Emma mennä.
Tomppa oli eile vähä höselö. Taipu välil iha kivan näkösesti, mut sit Sointu meni vähä avotaivutuksii ni alus meni pitkän pätkän toooosi hienosti, mut sit tais vähä väsähtää ni sit ei ois millää meinannu onnistuu... Onneks sai loppuu viel hyvän pätkän.

Tänää menin Tompalla noin 1½ tuntii. Meni pätkiä ihan super hienosti. Sini piti tunnin ja äiti meni Emmal tunnin. Mentii loivaa kiemurauraa, väistöjä, puomeja ympyröillä... Ja sit tietty laukattii. :) Väistöt meni tosi hyvin oikeelle, mut vasemmalle ei ois millää tahtonu mennä kunnol. Meni vähä sinne päi. Laukat nous ja jatku varsikii oikeesee kierroksee tosi kivasti! :) Puomeil oli vähä vaikeuksii ku Tompal oli virtaa sen verra ni ois halunnu vaa kaahattaa eteepäi, mut muutaman kerran sain koottuu pojan nii hyvi et nosti jalkoja hienosti puomeille. Emma meni kans aika hyvin. Reipas, mut kuunteli ihan hyvin ja ainakii näytti kivalta, mitä mie ehin välillä kurkkaamaa.
Sit äiti lopetti Emman kaa ja Ninni ja Santra tuli kentälle. Jatkoin viel Tompan kans puol tuntii. Mentii avoja ja ne meni tosi hienosti molempii suuntii! <3 Ja sit käynnis ja ravis taivutuksii ja ravissa sit viel kaheksikkoo ja sekii meni oikein hienosti. Tomppa taipu hirmu kivasti molempii suuntii ja kokos ravia upeest! Nostettii sit viel muutama laukka käynnis ja ravist. Ja mentii vähä laukka ympyrälläkii... Meni ihan superhienosti poni tänää vaik alku tunnista ois halunnu vaa kaahattaa ja tehä iha omii juttui... :)

Sit vietii kaikki hepat loppu päiväks laitsalle. :)